Advertisement

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • Locuri bantuite din lume

    poze1.metalhead.ro 1. Parohia Borley, Essex, Anglia
    Mica parohie englezeasca a alimentat decenii la rand zvonurile si imaginatia amatorilor de mistere. Seria de fenomene inexplicabile a debutat in 1920 si o are ca protagonista pe o maicuta care a inspaimantat mica asezare de langa Essex. Aceasta s-a indragostit de un calugar de la manastirea Borley, iar cei doi au incercat sa fuga. Odata prinsi, el a fost executat, iar femeia a sfarsit zidita in peretii asezamantului monahal. De atunci, continua sa bantuie parohia.

    2. Casa Whaley, California
    Locatia a fost declarata in mod oficial bantuita de catre autoritatile americane, dupa ce nenumarate persoane au raportat diverse aparitii fantomatice in perimetrul ei. Construita pe locul fostei sali de executii publice din San Diego, casa este foarte vizitata de catre amatorii de fenomene inexplicabile. Nu de putine ori, acestia au reusit sa surprinda in fotografii aparitiile sau sa fie martori ai unor evenimente care nu respecta legile fizicii traditionale.

    3. Raynham Hall, Norfolk, Anglia
    Conac boieresc britanic, a apartinut in ultimii 300 de ani familiei Townshend. Se pare ca este bantuit, implicat fiind intr-una dintre cele mai vechi povesti de acest fel. Aici a fost surprinsa prima fotografie a unei fantome, care intruchipeaza o femeie coborand pe scari. Din pacate insa, aceasta nu s-a mai aratat nimanui de la momentul imortalizarii incoace.

    4. Plantatia Myrtles, Louisiana
    A fost ridicata de catre generalul David Bradford in 1796 si se inscrie cu succes in topul celor mai bantuite locuri din America. Conform zvonurilor, pe plantatie au avut loc de-a lungul timpului zece crime, desi statisticile oficiale mentionează doar una. Actualmente, cei care au vizitat proprietatea spun ca exista nici mai mult nici mai putin de douasprezece spirite, printre care si cel al unei sclave.

    5. Penitenciarul Eastern State, Philadelphia
    Construit in 1829, este primul asezamant de acest fel din istorie. Sistemul revolutionar impus in cadrul Eastern State a incurajat incarcerarea individuala a detinutilor in scopul reabilitarii. Dupa ce un echipaj de filmare, de la o televiziune locala, s-a deplasat la penitenciar pentru a realiza un reportaj, si doi jurnalisti au lesinat, cladirea si-a castigat renumele mondial. Acestia au spus ca au luat contact cu mai multe spirite ratacitoare prinse in perimetrul inchisorii.

    6. Turnul Londrei
    Monument istoric din centrul capitalei engleze, a alimentat decenii la rand povesti cu aparitii fantomatice si fenomene inexplicabile. Una dintre cele mai cunoscute figuri despre care se spune ca ar bantui turnul, este Ann Boleyn. Ea a fost decapitata aici in 1536, si, de atunci, s-a aratat de nenumarate ori vizitatorilor sau personalului auxiliar, tinandu-si capul in mana.

    7. Sanatoriul Waverly Hills, Kentucky
    A fost inaugurat in 1910, in Louisville. Este cel mai bantuit spital din SUA, si a facut subiectul multor investigatii paranormale de-a lungul timpului. Acestea au imortalizat prin mijloacele tehnice specifice, voci de origine necunoscuta, umbre si chiar aparitii umane fantomatice imposibil de explicat.

    8. Vasul “Regina Maria”, California
    Transatlantic american, a traversat apele oceanice intre1936 si 1967, dupa care a fost transformat in hotel plutitor. “Regina Maria” a ajuns sa fie cunoscut in toata lumea drept cel mai bantuit vapor dupa ce un marinar, in varstă de 17 ani, a fost strivit in camera motoarelor, incercând sa scape din calea unui incendiu. De atunci, spiritul tanarului a fost surprins de mai multe ori, batand la usi sau jucand diverse feste oaspetilor hotelului.

    9. Casa Alba, Washington DC
    Se zvoneste ca doi fosti presedinti americani cotrobaiesc prin pod, respectiv bantuie dormitorul. In plus, pe holurile cladirii a fost zarita de mai multe ori fosta prima doamna Abigail Adams. Totusi, cel mai des vazut personaj din Casa Alba ramane Abraham Lincoln. Ultima aparitie a acestuia a fost surprinsa de un functionar, care l-a vazut descaltandu-se de cizme.

0 comentarii:

Leave a Reply

Featured Video

Photos